Karácsonyi ünnepség a parlamentben

Nagy volt a sürgés-forgás a Parlament Goblein-termében, hiszen három önkormányzat óvodáiból (Budafok-Tétény, Budakalász és Vasad) is megérkeztek az ovisok az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány karácsonyi ünnepségére, amelyet hagyományosan az ünnepek közeledtével szervez és amelynek célja – azon túl, hogy számot vessen az elmúlt év eredményeivel – megajándékozza azokat az óvodákat, amelyek a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották az elmúlt évben.

Idén az ovisok különböző, az Alapítvány támogatói által felajánlott termékeket tartalmazó Mikulás-csomagot kaptak, találtak benne Sole-Mizo kakaót, Túró Rudit, a Szerencsi Bonbon Kft. által felajánlott 6:3 csokit és Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet is.

Emellett három kategóriában osztott ki idén az Alapítvány díjakat

  • A legjobb pályaátadó ünnepségért járó díjat Budakalász (Nyitnikék Óvoda),
  • A leginnovatívabb ovi díját;Vasad (Vasadi Napközi Otthonos Óvoda)
  • A legjobb vendéglátás díját pedig Budafok- Tétény (XXII .kerületi Egyesített Óvoda Leányka Tagóvoda) nyerte el.

A három óvodát a három település polgármestere illetve képviselő testületi tagja is elkísérte, így Budakalászt Rogán László, Vasadot Marton József, Budafok-Tétényt pedig Németh Zoltán képviselte.

A karácsonyi ajándék immár hagyományosan egy-egy festmény, amelyet az Alapítvány elnöke Dr. Molnár Andrea és Buzánszky Jenő mellett két down szindromás kisgyermek, Evelin és Máté adtak át. A festmények árából befolyt összeggel az Alapítvány a Down Egyesületet támogatja, hangsúlyozva ezzel az Ovi-Sport Program integrált rendszerét.

A Karácsony délelőtt azonban alkalmat teremtett arra is, hogy alapítványunk köszönetét és háláját fejezze ki Buzánszky Jenő felé, a legendás 6:3-as győzelem 60. évfordulója alkalmából, egyúttal megköszönje az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványban kifejtett aktív munkáját: Jenő bácsi is átvehetett egy festményt Horváth Judit festőművész down szindrómás gyerekekkel közösen festett alkotásai közül. A festmény címe: Aranyeső.

A kicsik versekkel és énekekkel készültek. A délelőttöt egy jókedvű tízóraizás és a Parlament megtekintése követte. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki Kövér László házelnök úr szíves támogatásáért, hogy Alapítványunk ez évben is az Országházban szervezhette meg éves karácsonyi ünnepségét.