Magyar Termék Nagydíj és Innovációért Különdíj

Hatalmas elismerés: Magyar Termék Nagydíj és Innovációért Különdíj – elismerésben részesült az Ovi-Foci Alapítvány és az Ovi-Foci pályákat gyártó Globál Sport Kft.

 

 

 

Magyar Termék Nagydíj 2013Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány megalakulása óta számos pozitív visszajelzést kapott tevékenységét illetően, azonban első ízben részesült olyan elismerésben, amely országos visszhangot kapott: Alapítványunk és a speciális, 6x12 méteres, kifejezetten a kicsik igényeire szabott pályák gyártója, a Globál Sport Kft. Magyar Termék Nagydíjas lett. E mellett pedig az Alapítvány megkapta az Innovációért Különdíjat is – az elismerést odaítélő zsűri indoklása szerint „az Ovi-Foci és a hozzá kapcsolódó készség- és ügyességfejlesztő eszközkészlet magyar innováció és olyan, az óvodások méretigényeihez kifejlesztett sport-oktatási eszköz, mely eddig sem Magyarországon, sem pedig a nemzetközi piacon nem létezett”. A kitüntetést az Ovi –Foci Közhasznú Alapítvány nevében az alapító, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója, a Globál Sport Kft. nevében pedig Molnár András, ügyvezető vette át. Az eseményen felszólaló Buzánszky Jenő köszöntő szavait két perces vastaps kísérte.

 

Az esemény és a díj jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a rendezvényen megjelent és beszédet mondott az Országgyűlés elnöke és alelnöke is. Utóbbi évek óta kiemelt figyelmet szentel a Magyar Termék Nagydíj presztízsének növelésében is.

 

Innovációért Níívódíj 2013

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjátadón kiemelte: a Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem jelzése, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a kiválóság törvényét, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. A házelnök beszédében kifejtette: ma Magyarország megújításának idejét éljük, megújul a nemzet és az állam életének megannyi területe. A legfontosabb változás, hogy az állam a nemzet érdekeinek szolgálatába állt. Tiszta viszonyokat teremtünk a gazdaságban, kimondjuk a jóra, hogy jó, a hasznosra, hogy hasznos, és üldözzük a bűnt, nem tűrjük a csalást és az átverést. Jelszavunk a munka alapú gazdaság - mondta.

Magyarországot azok újítják meg, akik elvégzik a munkájukat - jelentette ki a házelnök. Hozzátette: az idei pályázatok sokfélesége, színvonala és nagy száma azt mutatja, hogy valami megfordult a gazdaságban. Egyre erősebb a hitelesség iránti igény és a minőségre törekvő igényesség - jelentette ki Kövér László.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke ismertette, hogy a Magyar Termék Nagydíjra az idén a gazdaság legszélesebb palettáját felölelő 24 témakörben lehetett pályázni. A jól ismert pályázati főcsoportok mellett számos új kategóriában indulhattak a jelentkezők. Kiemelte, hogy az előző évek stagnálását követően az idén a legnépesebb pályázati csoportot az építési termékek alkották, és a díjazott pályamunkák magas színvonala jelzi, hogy ebben a szegmensben is sikerült kimozdulni a holtpontról. A 78 odaítélt nagydíj példázza, hogy Magyarország és a magyar gazdaság valóban jobban teljesít - jelentette ki az alelnök.