Ovi-Só

Ovi-Só program – újabb lépés a gyerekek egészségéért

Megállapodás született az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és a Halomed Hungary Kft. között, melynek célja, hogy a két szervezet minden rendelkezésükre álló eszközzel segítse az óvodáskorú gyermekek egészségének megőrzését csoportos együttlétük alatt.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány azért jött létre, hogy működésével támogatást nyújtson az óvodáskorú gyermekek mozgásához, az utánpótlás neveléséhez, az egészséges fejlődéshez. Ennek érdekében az Alapítvány már közel 300 Ovi-Sport Pályát telepített szerte az országban. Mint az köztudott, a szabadban, aktív mozgással eltöltött időnek jelentős szerepe van az egészség megőrzésében, valamint az egyértelműen a mozgáshiányból fakadó betegségek megelőzésében. A gyermekek szakszerűen ellenőrzött és vezetett mindennapos mozgása pozitív hatással van nemcsak az egészséges gyermekekre, de a különböző szellemi- és testi fogyatékossággal rendelkező gyermekek egészségügyi rehabilitálására is.

A Halomed Hungary Kft. célja, hogy a szabályozott, száraz, nátrium-klorid sóaeroszolos terápia segítségével a gyermekek még fejletlen immunrendszerét megerősítse, segítsen számukra elsajátítani a tüdő higiéniájának alapjait, és lehetővé tegye e technológia rendszeres használatát. Ez elsősorban a szennyezett városi levegőkörnyezeti körülmények között, a bölcsődei, óvodai és általános iskolai tartózkodás alatt fontos, hiszen ezzel biztosítható a légúti betegségek elkerülése, valamint az általános egészségmegőrzés a tartós csoportos együttlét alatt is.

A Halomed Hungary Kft. és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány együttműködése révén az Alapítvány Programjában részt vevő óvodák, önkormányzatok 5% kedvezményben részesülnek az Ovi-Só programban való részvétel esetén. A megállapodás célja, hogy szabályozott sóaeroszolos technológiájú sószobák nyíljanak a lehető legtöbb óvodában és ezeket a gyermekek rendszeresen használni tudják. Ennek révén a nemcsak a mindennapos mozgás segítségével, hanem az immunerősítő és relaxáló hatású sószobák létrehozásához való hozzájárulással is tehetünk a gyermekek egészségének hatékonyabb megőrzéséért.

Amennyiben nem az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány által kiírt pályázatba szeretné beilleszteni az Ovi-Só Programot, kérjük a halomed.hungary@haloovi-halokids.hu e-mail címen vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal.